Proizvođač

Čelični kotao ŠUKOM tip R


Dimenzija / Zapremina Količina MP Cena (din.) Korpa
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 14kW 118,236.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 18kW 126,024.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 25kW 155,760.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 30kW 169,920.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 40kW 196,116.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 50kW 225,144.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 65kW 254,880.00
Kotao čelični ŠUKOM Šukoplam R 80kW 271,872.00

Čelični kotao serija R ŠUKOM.pdf

Kotlovi tipa Šukoplam R raspona snage 25-80kW namenjeni su prvenstveno za sagorevanje čvrstog komadnog goriva (drvo, ugalj) koje se ručno ubacuje kroz prostrana srednja vrata na kotlu. Takođe srednja vrata su opremljena otvorom za ugradnju gorionika na pelet, mazut ili gas. Ovo praktično daje kotlu raznovrsnost za sagorevanje različitih goriva kao i vrlo laku promenu tipa goriva koje se koristi. Konstrukcija kotla je u potpunosti usklađena sa evropskim pa i srpskim standardom SRPS EN 303-5.Kotao je izrađen kao tropromajni sa jednom vodom hlađenom pregradom i cevnim snopom, što znači da produkti sagorevanja u tri navrata prolaze pored vodenog prostora, pri čemu maksimalno predaju toplotu vodi. Prva razmena toplote vrši se u ložistu ,u najvecoj meri metodom zračenja, preko velike površine ložišnog prostora, druga razmena toplote metodama zračenja i konvekcije u vodom hlađenoj pregradi kotla, a treća razmena toplote je u dimnim cevima pre nego što produkti sagorevanja napuste kotao i odvija se uglavnom metodama konvekcije i kondukcije. Telo kotla je dobro izolovano mineralnom vunom, a oplata je zaštićena plastifikacionim postupcima. Kotao je namenjen za proizvodnju tople vode u radnim režimima 110/90ºC, kao i 90/70ºC sa maksimalnim radnim pritiskom od 2,5bar-a. Ugradnjom gorionika na pelet, mazut ili gas i ugradnjom turbulatora u dimnim cevima radi još bolje razmene toplote stepen iskorišćenja kotla može dostići 92%. Automatika za rad kotla sa gorionicima kao i turbulatori se isporučuju na zahtev kupca i nisu sastavni deo standardne isporuke. Regulacija vazduha za sagorevanje pri sagorevanju čvrstog komadnog goriva vrši se preko regulatora promaje koji pokreće klapnu na donjim vratima i tako smanjuje ili povećava količinu vazduha za sagorevanje. Kod korišćenja gorionika na pelet, mazut ili gas količinu vazduha za sagorevanje reguliše automatika gorionika i automatika kotla. Osiguranje kotla od povišenog pritiska vrši se sigurnosnim ventilom ugrađenim na propisano mesto na kotlu dok se osiguranje kotla od povišenih temperatura vrši ugradnjom sigurnosnog izmenjivača toplote koji u slučaju potrebe rashlađuje kotao.

Napomena: Group Protem Internet prodavnica nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Vrh

Poštovani klijenti,
kontinualne i često nenajavljene promene cene dobavljača na tržištu čine nemogućim potpuno ažurnim održavanjem cenovnika na našim internet stranicama.
Firma Group Protem doo daje sve od sebe da cene koje vidite budu tačne, ali Vas ipak molimo da ih proverite putem telefonskog poziva ili e-mail-a sa našom
komercijalom pre donošenja konačne odluke i samog poručivanja.
Unapred hvala na razumevanju, Group Protem doo