Proizvođač

Kotao čelični trajnožareći RADIJATOR KRALJEVO K serija


Dimenzija / Zapremina Količina MP Cena (din.) Korpa
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 18kW 96,213.60
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 25kW 106,372.80
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 33 kW 120,715.20
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 40kW 135,357.60
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 50kW 160,269.60
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 65kW 204,826.80
Kotao čelični RADIJATOR KRALJEVO K 80kW 251,739.60

Trajnožareći kotao RADIJATOR KRALJEVO serije K.pdf

 

Kotlovi ove serije izrađuju se u serijama od 18 do 80kW. Za njihovu izgradnju koriste se limovi 4 i 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu.

Analizom poprečnog preseka kotla vidi se da su kod ovih kotlova izmenjivačke površine postavljene vertikalno i da su svojim dimenzijama i rasporedom obezbeđuju veoma dugačak put vrelim dimnim gasovima kroz kotao. Merenjima je ustanovljena i znatno manja brzina gasova na izlazu iz kotla kao i niža temperatura na ulazu u dimnjak u odnosu na druge konstrukcije u našem proizvodnom programu, pa se zaključuje da ova konstrukcija ima i najveći stepen iskorišćenja. Kotlovi serije K imaju tzv. donje sagorevanje, pa su izrazito trajnožarajući, tj. moguće ih je napuniti ogrevom do samih vrata za loženje bez bojazni da će se vatra ugasiti. Poseduje veliki spremnik za ogrev, tako daje moguće celodnevno korišćenje kotlova sa jednim do dva punjenja. U zadnjem delu ložišta postavljene su vatrostalne opeke od samotnog temperaturski akomulirajućeg materijala. One se zagrevaju na temperaturu koja je dovoljna da sagori inače teško sagorljive čestice u dimnim gasovima.

U kotlovima je ugrađen i bakarni izmenjivač toplote za priključenje ventila za termičko osiguranje oticanjem.

Ova konstrukcija, kada je gorivo drvo, dostiže izuzetno visoke stepene iskorišćenja (i preko 80%), odlični su rezultati i u slučaju mešanja drveta i uglja, a loženje samo ugljem kad god je moguće treba izbegavati jer je stepen iskorišćenja manji nego kod "C" serije.

Napomena: Group Protem Internet prodavnica nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Vrh