Proizvođač

Kotao na pelet PELLING TermoFLUX


Dimenzija / Zapremina Količina MP Cena (din.) Korpa
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 25 265,293.50
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 25 Maxi 275,723.52
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 35 275,723.52
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 35 Maxi 286,137.02
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 50 318,727.44
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 50 Maxi 329,163.36
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 75 457,178.02
Kotao na pelet Pelling TermoFLUX 100 547,326.48

Kotlovi na pelet PELLING TermoFLUX

 

Toplovodni kotao „Pelling“  je automatski kotao na pelet za zagrijavanje porodičnih kuća, stambenih  i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i suvremene konstrukcije, a tehnologija sagorevanja je na visokom nivou.

Termo FLUKS kotao je opremljen samodozirajućim sistemom, koji prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Uz pomoć ventilatora dimnih gasova stvara se podpritisak potreban za sagorevanje peleta. 

Povećanim intenzitetom sagorijevanja dolazi do stvaranja određene količine pepela, te se nastali pepeo obrušava u pepeljaru kotla, koja se nalazi neposredno ispod ložišta.  Kad je kotao hladan, čišćenje se obavlja jako brzo. Potrebno je isprazniti pepeljaru, te ukloniti pepeo i naslage sa zidova kotla.

Kotao je opremljen automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature automatski smanjuje snagu grejanja, te održava lagani plamen (modulacija). Opadanjem temperature regulacija ponovno povećava snagu i dogreva kotao.

U slučaju da, iako radi na minimalnoj snazi, temperatura u kotlu poraste za 2°C preko zadane kotao će se automatski ugasiti. Nakon što temperatura u kotlu opadne, kotao će ponovo pokrenuti fazu ponovnog potpaljivanja. 

U slučaju priključenja sobnog termostata, možemo birati između dva načina rada:

  • na signal sobnog termostata kotao ide u modulaciju - radi u minimalnoj snazi
  • na signal sobnog termostata kotao se gasi.

Konstruiran je tako da  ubacivanjem dodatne rešetke moće sagorevati i drvo, što korisniku pruža izuzetnu sigurnost u nabavci energenta.

Kotao na pelet „Pelling“ je izrađen od kvalitetnog čeličnog lima što mu garantuje dugotrajnost.

Takođe prilikom izbora odgovarajućeg kotla možete birati stranu na kojoj će se nalaziti spremnik za pelet , kao i mogućnost izbora proširenog spremnika koji ima veći kapacitet od standardnog što Vam pruža veću autonomiju u radu.

Napomena: Group Protem Internet prodavnica nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Vrh

Poštovani klijenti,
kontinualne i često nenajavljene promene cene dobavljača na tržištu čine nemogućim potpuno ažurnim održavanjem cenovnika na našim internet stranicama.
Firma Group Protem doo daje sve od sebe da cene koje vidite budu tačne, ali Vas ipak molimo da ih proverite putem telefonskog poziva ili e-mail-a sa našom
komercijalom pre donošenja konačne odluke i samog poručivanja.
Unapred hvala na razumevanju, Group Protem doo